KULTURNATTEN

 

Liam fick en ballong och blev överlycklig.

 

Energin tryter och bloggandet lider. Men men, snart är jag van:) Börjar att känna sparkarna i magen oftare och oftare, jättemysigt. 4½ månad kvar bara!! Snart blir det sängen, arbetsdag imorn:)

 

 

 

 


Oslagbart


Mammas busfrö

Nicke nyfiken bor hos oss:)

 

Första arbetsdagen gick bra och nu drar vardagen igång på riktigt. skönt faktiskt. Nu har vi mysstund framör idol och Liam sover som en gris och det kommer jag med göra om ett tag. Riktigt trött. Nu ska jag fortsätta slötitta på idol och sufra runt. Kram

Magen v.21

 


Godmorgon

Sista dagen på mammaledigheten för den här gången. Imorn börjar jag jobba, nervöst men samtidigt kul att göra något innan nästa mammaperiod. Ska bli kul faktiskt det ända som oroar mig är min ork. Arbetstiderna är ju si o så och jag har fått lite gravidkrämpor.

Jag var ju hos barnmorskan i torsdags och allt gick bra. Vi hann att lyssna lite på hjärtljuden innan Liam protesterade. 156 låg dom på. Sen hade jag bara gått upp 4 hekto på 8 veckor vilket är superskönt. Behöver inte lägga på mig onödiga kilon. Fick också reda på att trycket jag känner beror på åderbrock i underlivet. Jippi!! det försvinner troligen efter graviditeten som tur är nu får jag leva med det.

Jag får jätteont när jag går och står en stund. Kan räcka med en halvtimme och nu ska jag stå och gå på jobbet i flera timmar i sträck utan paus. Detskrämmer mig lite men jag måste testa.

Annars är det full rulle här hemma. Liam är pigg&gla bara hostan. Babblar till tusen och pekar på det mesta. Jag och Fredrik är mindre pigga men det finns kaffe haha..

Nu ska jag fixa gröt till Liam...

På gång!

Äntligen säger jag! Nu har jag skrivit in mig på helens för körkort och bokat handledarkursen. Det är i rullning så att säga och snart, förhoppningsvis;), brummar jag fram. Yes!


Mosaikjakt

Finns hur mycket som helst att välja på! Vi ska renovera gästtoaletten och letar efter någom fin mosaik. Tänkte ha mosaik som en rand bakom toaletten och kanske på golvet med. Vi har ju redan kakelplattor till golvet men vi får se vad det blir:)

Hittade massa fint. Vilken tycker ni?









Mysdag

Det blev en Lugn dag och på eftermiddagen kom vevve ut och vi åkte in till stan och tog en fika. Fixade mitt synintyg med!!! Yes på G!

Imorn blir det dagis för Liam och jag ska fixa här hemma. Möblerade om i v-rummet för femte gången tror jag. Nu är det RÄTT så stökigt (leksaker överallt) så ska piffa till och föreviga det imorn.

Nu är det Idol så jag avslutar här. Tur att jag kan spela in ensam mamma söker för jag har fastnat i det programmet med:)

KRAM


Höstrusk

Ruggigdag, ruggig natt. Var riktigt Fredrik ska köpa två element till övervåningen efter jobbet så får vi uppvärmen lite. Sitter ju gamla elelement och det vill vi inte ha, speciellt inte i Liams rum.

Liam får vara hemma idag med men imorn blir det dagis. Han vart riktigt sänkt av dagisbacillerna men så är det väll i början. Nu blir det lek och stök här hemma så ser vi vad som händer under dagen.


Nûby Nibbler

Surfade runt lite på babysaker och hittade den här. Smart grej! Till Liam är den onödig men när bebben i magen är förbi mjölkstadiet är den perfekt. Ska finnas på maxi har jag hört.


Hjälper barnet att äta mat i stora bitar utan kvävningsrisk

Perfekt för färsk frukt, grönsaker eller liknande. Placera maten i nätet på Fresh food feeder och din baby kan äta det mesta utan bekymmer.

Tryck och vridsystemet förhindrar att barnet öppnar den.

rekomenderas från c.a.10 mån+


Liam Lej

Liam fick vara modell för provfotandet av nya kameran. Ska läsa om alla finesser för annars kommer jag bara att köra på auto och jag vill ju leka mästerfotograf. Råkade trycka in något så den började pipa och blinka men det löste jag genom att stänga av den och ge den till Fredrik, sen var det bara att knäppa igen.

Vår sjukling som har massa enegi ändå. Öroninflamationen håller på att lägga sig som tur är:)





<3Liam med sin mormor<3


Den är här!

Min kamera. Lycklig!!!  Provfotat lite och blev det något värt visar jag upp det. Nu ska jag rensa vidare här hemma.

Öronbarn?

Oj oj oj vilken natt. Liam var helt hysterisk!! Vi fick hjälpas åt men kunde bara få honom att sova i omgångar. jag misstänkte öroninflammation för han tog sig för örat ibland men han kan göra det när han är trött och myser med. tror det blev runt 3 timmars sömn sammanlagt.

Men nu på morgonen vaknade han jätteledsen och höll sig verkligen för öronen och jag kände efter och han var klibbig i ena örat. Han har förmodligen öroninflammation stackaren och så har trummhinnan spruckit under natten.

Jag kommeer ihåg hur ont det gör, stackars Liam. Fredrik pratar med vårdcentralen nu och bokar tid. Fanns ingen tid förens 3!!! Han är och glad nu som tur är och piggare än oss men det känns lite segt att vänta i 6 timmar.

Mycket kaffe blir det idag;)

HM Home


Hm home har en del riktigt snygga saker. Dom svarta fick följa med hem. Jag gillar badrumsmattan i oranget med. Skulle ge vårt svartvita badrum en färgklick.




Sjukstuga.

2 av 3 är sjuka här hemma. Liam har mycket energi ändå men det märks att han inte är bra. Han blir extra klängig och gnällig och det krävs en hel del för att underhålla honom. Den andra sjuklingen firade sin födelsedag sovandes i gillestugan.

Fixade en kladdkaka så lite minifirande blev det, sen kom mamma&pappa förbi en sväng med blommor o paket. Nu pågår nattning sen när jag vet att Liam sover djupt ska jag däcka i soffan.


Nu är den påväg

Min kamera, eller vår men mest min;) Det blev en Canon 1100d istället. Äntligen säger jag. Jag ska fota till fota tills jag stupar. Bloggen blir ju lite roligare med;)

päronkompott



Vi fick en massa päron av mamma som blir perfekta fruktpureér till Liam. Bra förhans mage med nu när vi slutat med lactulose. Pureérna som sälj i affären är galet dyra fö den mängden frukt och min egen är ekologisk också. Så nu är hela frysen full med puré:)

Inskolningen

Många tårar på morgonkvisten. När det kommer till mitt barn är jag riktigt blödig, som dom flesta. Det är så jobbigt att gå iväg när han sträcker sig efter mig och gråter. Som Liams faster Åsa sa, "det känns bara så FEL."

Jag VET att han slutar gråta nästan direkt och jag VET att han älskar att vara där men dom sekunderna som farvälet varar är hjärtskärande och helt plötsligt känns tanken med dagis urdumt.

Men efter ett samtal med dagisfröken som försäkrar att han mår bra lägger sig allt och dagis är inte så dumt ändå.

Att vara förälder är en bergochdalbana och jag älskar bergochdalbanor.



Känns som igår

V.19

Bebisens längd: 20 cm vikt: 200g


Ensam mamma söker

Jag fastnar alltid framför det programmet. Jag gillade deltagarna i år och jag säger som hanna. Jag är lite gulligt virrig;)


Graviditeten ger mig finnar!

Ja så är det. BLÄ säger jag men det var likadant förra gången.

Dom blossar upp rejält och jag testar det mesta. det är både tråkigt och jobbigt att behöva dölja dom hela tiden. Men jag ska nog boka in en ansiktsbehandling och försöka bli kvitt dom. Det tar ju ett bra tag innan alla hormoner försvinner och jag är less på dom. Dom ska väck!




USH!!

Dagen blev inte som jag tänkt mig. Liam Ville inte att jag skulle lämna honom på dagis. Det var inget hjärtskärande skrik utan mer ett litet gnäll men det räcker med att han gnyr så känns det i hjärtat när jag lämnar honom. Är inte van vid det, det brukar inte bekomma honom särskilt annars:(

OCH...

Precis innan jag skulle gå så upptäckte jag att han var jätte svullen på höger handen och hade ett utslag med var i. Så nu sitter jag otåligt och väntar på att BVC ringer upp så vi kan undersöka det. Tiden går långsamt. Stackars min lille kille.

Han verkar inte lida av "såret" men det kan ju bli värre och var är aldrig bra, men eftersom han beter sig som vanligt och ha älskar att leka på dagis beslutade jag att han får vara där tills vi får bvc tiden. Hoppas dom ringer snart annars terrar jag dom;)

Hönsmamma... jag?;)



Jag ringde till dagiset precis och allt var jättebra. Han var glad och verkade inte alls ha ont så jag kunde koppla av lite. Det är precis vad jag ska göra nu, koppla av lite tills det är dax för hämtning:D

Godmorgon

Det är tidiga mornar som gäller här hemma. Kl.6 slår Liam upp sina ljusblå och då är det bara att gå upp. Stor dag idag! Liam ska både äta och sova själv på dagis.det är andra veckan på inskolningen som går riktigt bra. Än sålänge är det bara jag som bölat, Liam är en riktig tuffing han;) Jag tror inte att det kommer att bli några problem för han älskar redan dagis. Efter att vi komit hem från dagiset är han fortfarande superglad och det är så härligt att se.

Han säger mamma eller mam mam mam och ibland får han till ett mamma och pap konstant. Underbart. Ett OJ slänger han in ibland med.

Själv ska jag passa på och vila mig dom timmarna jag får själv så jag är pigg när jag hämtar honom.



Gamla grejer blir nya

Vi var hos mamma&pappa tidigare idag och jag fick med lite roliga grejer hem. En gammal vägghylla som behöver lite ny färg så blir den perfekt ovanför soffan. Mitt gamla keybord som Liam kan klinka på. han gör det redan även fast det inte är några batterier i:D Och så hittade jag en tallrikshylla! Har letat efter en sån att ha i bebisen rum. Ska bara måla den vit så passar den perfekt som bokhylla.

Vår kamera strejkar ju så jag får ta lånade bilder tills vi köpt en ny men jag hade något liknande det här i tankarna.


City

Nu drar jag in till stan. fixa synintyg, gravidbrallor och annat smått sen hem och städa bombnedslaget till hem. Härlig dag ute!!

Designar Bloggen

Gud vad pilligt det är att designa sin blogg och det tar aldrig slut, ungefär som ett hus;) Hittar nya finesser hela tiden som jag vill lägga till men nu säger ryggen stop. Måste upp och röra på mig lite. Här hittar jag alla tips. Toppen sida verkligen! Sov sött alla.





Kameradjungeln

Vi behöver en ny kamera. Pronto! Vår gamla trogna digital har gett upp. Den hålls iho med en gummisnodd och så vägrar höger knapp att lyda. Både Fredrik och jag fastnade för Cannon. Jaghar tittat på Cannon eos 1000d. Bra pris för en systemkamera och den har fått bra betyg i tester. Smidig med. Lutar nog mot denna:D





Get the look

Reese whiterspoon är så snygg i Lindex reklamen. Blir nästan sugen på att ta mig till lindex och kolla in höstkollektionen. Jag som alltid hoppar över lindex när jag är på stan. Kanske ska ta mig en titt.



Kram Johanna

Vår skatt

Vi var på UL i torsdags och fick se vår lille vilde! Allt var jättebra och bebben växer fint. Alltid skönt att hör det, då kan man njuta av resten av ultraljudet. Tänk att jag redan har gått halvägs in i graviditeten!! Det går så snabbt. Snart är du här<3

V.19

19 cm lång runt 200 g

 

V.13 + 6

 

Kram Johanna

 


Urban Jungle

Vi har varit på den berömda barnvagnsjakten. När den lilla anländer behöver vi en syskonvagn. Liam är bara 1½ år då och är för liten för ståbräda så vagn blir det. Vi kollade in babyproffsens egna som jag tyckte om ganska mycket men jag har fastnat för Sandras vagn- Urban Jungle mountain buggy.

Den är bara 70 cm bred och väger 14 kg. Det är stor fördel att den är så lätt för det blir tungt nog ändå med två barn och massa packning.  Den är ju ganska dyr i nypris men jag hade jättetur och hittade en på blocket inköpt 2010. Lyllo oss. Nu börjar skötväskejakten:)





Kram Johanna

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0
Du har hamnat hos Johanna. Här kan du läsa om det mesta som hör småbarnslivet till, inredning och allmäna tankar.

Välkommen!